Szakképzett csapatunk

Csapatunk kizárólag elhivatott, komoly szakmai tapasztalattal rendelkező, elismert szakemberekből áll, így kezeléseink során biztos kezekben van

Dr. Kassai Enikő

Szülész – nőgyógyász, lézerspecialista

A Femcare Miniklinika vezető orvosa vagyok, szülészettől a rákmegelőzésig, HPV gondozásig és gyulladáskezelésig nyújtok segítséget hozzám forduló pácienseimnek. A Miniklinika azt a 25 év alatt kialakult egyedi szakmai protokollt képviseli, amelyhez a nőgyógyászat mellett társterületek szakértői is csatlakoztak az integrál szemléletű, test és lélek egyensúlyát szem előtt tartó  gyógyító munka érdekében.

Dr. Fábián Adél

Szülész – nőgyógyász

2022. áprilisban csatlakoztam a Femcare Miniklinika csapatához. Szeretem hogy  a legújabb szakmai eljárások – technológiák alkalmazására van lehetőségem úgy, hogy támogató és segítő közeget biztosítunk a páciensek számára. A gyógyítás emberi oldalát legalább olyan fontosnak tartom mint a hagyományos orvosi szakértelem és szaktudás alkalmazását, hiszen a kettővel együtt tudunk igazi sikereket elérni.

Sagáth Zita

Szexuálpszichológus

Intenzív, problémafókuszú tanácsadással és feltétel nélküli pozitív odafordulással várom leendő klienseimet egy bizalommal teli, tabuk nélküli, szabad és nyugodt légkörben a szexualitásról, szexuális életről, párkapcsolati elakadásokról. A segítő folyamat során gyógyító és felszabadító beszélgetések által próbáljuk elérni a leghatékonyabb megoldást az adott problémára. Forduljon hozzám bizalommal!

Puskás Noémi

Hormonegyensúly-terapeuta, természetgyógyász

Sportolóként az egészségtudatos életmód mindig közel állt hozzám. Felismertem, hogy a tudatos életmód a hormonrendszerünket és ezen keresztül egészségünket is milyen nagy mértékben befolyásolja. Laboreredmények kiértékelésével, a hormonális és mikrobiom egyensúly helyreállításával kapcsolatos tanácsadással és HPV tanácsadással tudok segítséget nyújtani.

Dr. Kassai Enikő

Szülész – nőgyógyász, háziorvos

Szülészettől a rákmegelőzésig, HPV gondozásig és gyulladáskezelésig. 25 év orvosi tapasztalattal azon dolgozom, hogy a hozzám forduló nők emberközpontú és megnyugtató segítséget kapjanak. Praxisom fókusza az évek során változott, 3 éve a szülészet mellett a nőgyógyászati gyulladás kezelés, a HPV fertőzöttek gondozása, méhnyakrák megelőzése és kezelése a fő fókusz.

BŐVEBBEN

Dr. Fábián Adél

Szülész – nőgyógyász

2022. áprilisban csatlakoztam a Femcare Miniklinika csapatához, hiszen itt a legújabb szakmai eljárások – technológiák alkalmazására van lehetőségem úgy, hogy támogató és segítő közeget biztosítunk a páciensek számára. A gyógyítás emberi oldalát legalább olyan fontosnak tartom mint a hagyományos orvosi szakértelem és szaktudás alkalmazását, hiszen a kettővel együtt tudunk igazi sikereket elérni.

BŐVEBBEN

Sagáth Zita

Szexuálpszichológus

Intenzív, problémafókuszú tanácsadással és feltétel nélküli pozitív odafordulással várom leendő klienseimet egy bizalommal teli, tabuk nélküli, szabad és nyugodt légkörben. A segítő folyamat során gyógyító és felszabadító beszélgetések által próbáljuk elérni a leghatékonyabb megoldást az adott problémára. Forduljon hozzám bizalommal, ha egy ideje nincs párkapcsolata, nehezen boldogul a társkereséssel, vagy ha úgy érzi már elveszett a társkereső applikációk útvesztőjében.

BŐVEBBEN

Puskás Noémi

Hormonegyensúly-terapeuta, természetgyógyász

Laboreredmények kiértékelésében, a hormonális egyensúly helyreállításával kapcsolatos tanácsadással és HPV tanácsadással tudok segítséget nyújtani. Sportolóként az egészségtudatos életmód mindig közel állt hozzám és a megtervezett táplálkozási irányelveknek megfelelően betartott étkezés a mindennapok részét képezte.

BŐVEBBEN

Dr. Kassai Enikő

1992-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetemen. Az ország több kórházában dolgoztam szülészorvosként illetve osztályos orvosként magán illetve állami ellátásban. Négy gyermek édesanyjaként megtapasztalhattam a női élet valamennyi szakaszát, szépségeivel és nehézségeivel együtt. Orvosként pályám kezdetétől fogva amikor csak tehettem az emberközpontú gyógyítást és a természetességet helyeztem a középpontba. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy szakmai életutam során olyan nagyszerű emberekkel dolgozhattam együtt, akikről a szakmai fortélyok elsajátítása mellett emberileg is példát vehettem.

 

Minden várandósgondozásnál és új élet születésénél átélem azt a csodát amelyet saját gyermekeim világra jövetelénél tapasztalhattam meg. Ez és a segítő szándék az, ami a mai napig az orvosi pályán tart. Szeretném, ha a pácienseimnek nem csak az orvosa lennék, hanem valaki akihez az életüket meghatározó nehéz vagy éppen örömteli időszakban fordulhatnak.

Szeretném az orvoslás emberi oldalát is képviselni, az emberi kapcsolatok pozitív hatásait a gyógyítás során használni. Ezt a pluszt igyekszem maximális szakmai teljesítmény mellett nyújtani mindenkinek aki hozzám fordul.

Mivel fordulhat hozzám:

– speciális rákmegelőző vizsgálatok és méhnyakrák prevenciós terápia
– nőgyógyászati gyulladások
– menstruációs ciklusproblémák kivizsgálása és kezelése
– komplex várandósgondozás
– szülészeti szaktanácsadás
– fogamzásgátlási tanácsadás
– meddőségi kivizsgálás
– hormonális problémák kivizsgálása
– menopauzával kapcsolatos kivizsgálás
– ultrahang vizsgálatok
– szövettani vizsgálatok
– ambuláns nőgyógyászati beavatkozások
– műtét nélküli lézerterápiás kezelések

Tanulmányok és szakmai életút

Pécsi Tudományegyetem Általános orvosképzés
Pécsi Tudományegyetem Szülész-nőgyógyász szakorvosképzés
Pécsi Tudományegyetem Családorvos szakorvosképzés
Nőgyógyászati ultrahang szakképzés
Fotona Nőgyógyászati lézerterápia szakképzés

Baranya Megyei Kórház, Pécs Belgyógyászati Osztály
Baranya Megyei Kórház, Pécs Szülészet-Nőgyógyászati Osztály
Baranya Megyei Transzfúziós Szolgálat Orvosi vezető
Budapest 19. kerületi 6. sz. felnőtt háziorvosi körzet, praxisvezető
Szent István Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztály
Róbert Károly Magánkórház, Szülészet – Nőgyógyászati osztály
Femcare Nőgyógyászati Miniklinika Vezető szakorvos

Dr. Fábián Adél

Dr. Fábián Adél
Dr. Fábián Adél

Diplomámat a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szereztem. Már első éves orvostanhallgatóként éreztem, hogy a  szülészet-nőgyógyászat felé húz a szívem. Kiemelt érdeklődési köröm a női meddőség, visszatérő nőgyógyászati gyulladások.

Mindig is hivatásomnak tekintettem, hogy olyan leendő édesanyákon segíthessek, akiknek nehezen adatik  meg a gyermekvállalás öröme. Nincs annál szebb pillanat számomra, mint amikor több hónapnyi várakozást követően részese lehetek egy család beteljesülésének a születés pillanatában.

Rendeléseim során arra törekszem, hogy oldott légkört teremtsek és részletes tájékoztatásban, lelki támogatásban részesítsem pácienseimet. Szeretném minden korosztálynak biztosítani azt a megnyugtató közeget, ahol biztonságban érezhetik magukat.

Mivel fordulhat hozzám:

– speciális rákmegelőző vizsgálatok és méhnyakrák prevenciós terápia
– nőgyógyászati gyulladások
– menstruációs ciklusproblémák kivizsgálása és kezelése
– komplex várandósgondozás
– fogamzásgátlási tanácsadás
– hormonális problémák kivizsgálása
– menopauzával kapcsolatos kivizsgálás
– ultrahang vizsgálatok
– szövettani vizsgálatok
– műtét nélküli lézerterápiás kezelések

Tanulmányok és szakmai életút

Debreceni Egyetem Általános orvosképzés
Semmelweis Egyetem Szülész-nőgyógyász szakorvosképzés
Fotona Nőgyógyászati lézerterápia szakképzés

Bajcsy Zsilinszky Kórház, Szülészet-Nőgyógyászati Osztály
Femcare Nőgyógyászati Miniklinika

Sagáth Zita

Intenzív, problémafókuszú tanácsadással és feltétel nélküli pozitív odafordulással látom el leendő klienseimet egy bizalommal teli, tabuk nélküli, szabad és nyugodt légkörben. A segítő folyamat során gyógyító és felszabadító beszélgetések által próbáljuk elérni a leghatékonyabb megoldást az adott problémára.

 

Forduljon hozzám bizalommal, ha egy ideje nincs párkapcsolata, nehezen boldogul a társkereséssel, vagy ha úgy érzi már elveszett a társkereső applikációk útvesztőjében. Munkaerőpiaci tanácsadás keretein belül álláskereséssel kapcsolatos kérdésekben is szívesen segítem a hozzám forduló pályakezdőket, pályaváltókat, vagy azokat, akik sikertelenséget tapasztalnak az álláskeresés során.
Pszichológusként elengedhetetlennek tartom a folyamatos tanulást és fejlődést, pályám során folyamatosan képzem magam annak érdekében, hogy bővíthessen a segítő-eszköztáram.

Mivel fordulhat hozzám:

– szexuális problémák, elakadások:
(fájdalmas közösülés, csökkent vágy, orgazmuszavar, visszatérő nőgyógyászati problémák, meddőség)
– szexuálpszichológiai tanácsadás pároknak
– családot érintő pszichés problémák okának feltárása
– elköteleződési nehézség, családról való leválás
– szexuális orientációval kapcsolatos nehézségek
– meddőségfeldolgozó csoportok
– párkapcsolati/párkeresési nehézségek, párkapcsolati veszteség, elhidegülés

 

Tanulmányok és szakmai életút:

Debreceni Egyetem munka- és szervezetpszichológia szak
Eötvös Loránd Tudományegyetemen szexuálpszichológiai szakpszichológus szakképzés
Magyar Családterápiás Egyesület Családterápiás Alapképzés

Schmiedt Borka

A táplálkozástudományt hivatásomnak érzem. Látom és tapasztalom, ahogy az emberek próbálnak javítani egészségi állapotukon, de sokszor ez kudarcba fullad. Egyedül érzik magukat a folyamatban, pedig nagyon fontos lenne hogy tisztában legyenek a testük működésével.
A klinikára betérő kliensek jó része küzd különböző táplálkozással kapcsolatos problémával, melyet sokszor nem tudnak megfelelően kezelni. Pedig ez volna a cél!

 

Tanulmányaim és a segítői folyamat során is arra törekszem, hogy átlássam a testi működés komplex rendszerét, a táplálkozástudomány napi újdonságait kövessem, átadjam az alapismereteket, hogy ezeket a hozzám fordulók összefüggéseiben meg is értsék, hogy minél hamarabb saját maguk tudjon jó döntéseket hozni, arról hogy mit visznek be a szervezetükbe.

 

CBT képzésemmel egy olyan stratégiát tanultam meg ahol az életmód változtatáshoz szükséges gondolkodási mintázat hibáit, torzításait felismerhetjük, azokat reálisabban értékelve, megtanulva saját magunk működését képesek lehessünk változtatni. Fel kellene ismernünk illetve beismernünk, hogy egészségi állapotunkért elsősorban magunk felelünk és már egy kis lépéssel is elindíthatjuk a dominó effektust a haladás irányába.

A saját munkát nem úszhatjuk meg, ehhez hasznos lehet szakértő segítséget kérni. Ha még idejében lépünk és hajlandóak vagyunk áldozni rá most kevesebbet, akkor kezünkbe véve az irányítást megelőzhetünk nagyobb anyagi kiadásokat, a komolyabb testi panaszokról nem is beszélve.

Mivel fordulhat hozzám:
Pácienseimnek szakértői segítséggel változtunk életmódjukon. Tudok segíteni a táplálkozási szokások felismerésében és javításában, motiváció megtartásában állandó konzulensként, ha visszajelzésre, megbeszélésre van szüksége. Az egészségünk megőrzéséért helyesen kell táplálkoznunk, rendszeresen időt kell fordítanunk a testedzésre. Lelki egészségünk védelme érdekében oda kell figyelnünk a feltöltődésre is. Ha valakivel szövetségre lép, van kivel megtárgyalni a problémáit, aki szakmai szemmel tudja támogatni a változtatási folyamatot akkor gyorsabban fog eredményre jutni.

Speciális szakterületek, melyeknél hasznos lehet a táplálkozási szokásokat átnézni:
– hormonális és anyagcsere betegségek: PCOS, inzulinrezisztencia, diabétesz
– amenorrhoea, terméketlenség
– magas vérnyomás, magas vérzsírszintek
– étel allergiák, -intoleranciák
– IBS- irritábilis bél szindróma, haspuffadás, kontaminált bél szindróma
– túlsúly, elhízás
– életmódváltoztatás

Tanulmányok és szakmai életút:
Semmelweis Egyetem Egészségtudományi kar dietetikus képzés
Kognitív Sématerápiás Központ Rogersi segítő beszélgetés, CBT és MBCT képzés
Autogén tréning
Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomány Kar – Testépítő-fitnesz sportedző
International Wellness Institute – Személyi Edző
International Wellness Institute – Fitness Instructor

Puskás Noémi

Mielőtt a gyógyítással kezdtem volna foglalkozni, a közigazgatásban dolgoztam. Védelmi igazgatás szakon végeztem a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, majd a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás Tudományi Karán folytattam tanulmányaimat.

Sportolóként az egészségtudatos életmód mindig közel állt hozzám és a megtervezett táplálkozási irányelveknek megfelelően betartott étkezés a mindennapok részét képezte.

Már az egyetemi éveim alatt szabadidőmben kurzusokat végeztem az egészséges életmóddal kapcsolatosan; rehabilitációs kurzusok, akupresszőri -, hormon-, és táplálkozási tanácsadói képzések követték egymást. Szenvedélyemnek éreztem a természetes gyógymódok elsajátítását.

 

Komplex nőgyógyászati – endokrinológiai egészségügyi problémámra kerestem megoldást, amikor először találkoztam a hagyományos kínai orvoslással. Csodálattal tapasztaltam a pozitív hatásait, és teljesen lenyűgözött a nyugati és a keleti orvoslás együttes alkalmazásának hatékonysága. Ennek hatására beiratkoztam a Heilongjiang Kínai Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem kihelyezett képzésére a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karára, akupunktúra és manuálterápia szakra. Jelenleg egyetemi tanulmányaim mellett a szakmai gyakorlatomat végzem, amelynek során egyenlő arányban tanulom mind a nyugati-, mind a hagyományos kínai orvoslás tantárgyait, valamint a kínai nyelvet. Emellett laborasszisztensi képesítést is szereztem.

Mivel fordulhat hozzám:
– Diagnosztizált meddőség, nőgyógyászati problémák: Menstruációs panaszok, fogantatási nehézségek, természetes fogamzásgátlás, változókori panaszok, mióma, endometriózis, policisztás petefészek szindróma, androgén tünetek, HPV (humán papillomavírus) fertőzés
– Emésztőrendszeri problémák: puffadás, székrekedés, gyulladásos bélbetegségek
– Anyagcsere, testsúly szabályozás, pajzsmirigy működési zavarok, inzulinrezisztencia
– Allergia, immunrendszer működését segítő kiegészítő terápia
– Álmatlanság, krónikus fáradtság, mellékvese-kimerülés, alacsony energiaszint
– Stresszoldás

A hagyományos kínai orvoslás és a nyugati orvoslás eszköztára rendkívül széles. A funkcionális tanácsadás mindig egyénre, betegségre javasolt. Első alkalommal a tünetek átbeszélése, az orvosi vizsgálatok és diagnózis eredményeinek kiértékelése történik majd ezt követően segítek összefüggéseiben megérteni a szervezetben zajló folyamatokat, és terápiás megoldást javaslok. A továbbiakban konzultációk keretében követem végig a gyógyulási folyamatot.

Tanulmányok és szakmai életút

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem
Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Kar
Semmelweis Egyetem Egészségtudmányi Kar
Heilongjiang Kínai Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem