Szülésfelkészítő tanfolyam

A szülés egy életre szóló élmény, amelyre  szeretne mindenki szép emlékként visszagondolni. Ha tudod mire számíthatsz, mikor milyen történések fognak következni a szülés beindulásától a baba világra jöveteléig az olyan biztonság érzetet adhat ami rengeteget segít abban, hogy a várandós időszak jó élmény legyen számodra.

Miért érdemes szülésfelkészítőn részt venni?

Nem számít hanyadik babát várod, minden szülés élmény más és más, a lelki felkészülés és elméleti tudás segít abban, hogy nyugodtabban indulj el és ne érjen meglepetés, ha eljön az idő.

Azért indítottuk ezt a tanfolyamot mert felismertük, hogy a várandósgondozások alkalmával sokszor nincs elegendő idő a szüléshez kapcsolódó összes kérdés megválaszolására, ezért szeretnénk lehetőséget biztosítani minden fontos tudnivaló átbeszélésére. Vágó Dalma szülésznő és Lengyel-Máró Magdolna védőnő (akikkel a várandósgondozásokon is találkozhatsz) minden alkalommal 1-1 fontos témakört járnak körbe a résztvevőkkel. A tanfolyamon vezető szakorvosunk, dr. Kassai Enikő is részt vesz egy alkalommal, aki több mint 15 éves szülészorvosi tapasztalatát osztja meg velünk.

Kik tartják a tanfolyamot?

Vágó Dalma szülésznő

Vágó Dalma szülésznő frissen érkezett klinikánk szakmai csapatába. Tanulmányait a Semmelweis Egyetem szülésznő szakán végezte, modern és naprakész ismeretekkel, fiatalos látásmóddal rendelkezik ami óriási pozitívum a sok helyzetben elavult módszereket, dogmákat alkalmazó kórházi szülészetben. Dalma nagyon szereti a szakmáját, lelkesedéssel és szakértelemmel segíti a kismamákat a szüléssel kapcsolatban felmerülő kérdések megválaszolásában. Dalma figyelmet szentel a tanfolyam során arra, hogy kismamaként hogy érdemes kiállni a saját élményedért és a megérzéseid mentén is dönteni a tények figyelembe vétele mellett. 

Lengyel-Máró Magdolna védőnő

Lengyel-Máró Magdolna védőnő, okleveles táplálkozástudományi szakember, három kisfiú anyukája. Védőnői diplomáját a Miskolci Egyetem Egészségügyi karán szerezte, ezt követően 2 évet dolgozott területi védőnőként Dunaújvárosban az első kisfia születéséig. Magdi nem csak szakemberként, hanem anyaként is hasznos tanácsokkal tudja ellátni az újdonsült szülőket a gyermekágyas időszakkal kapcsolatban. Az első néhány hét szülőként sokak számára ijesztő, rengeteg bizonytalanságot jelentő időszak. Magdi segíteni fog megszelidíteni a félelmeid és eloszlatni a tévhiteket, hogy a szülés utáni első időszakban a magabiztosság és a babára hangolódás legyen a középpontban.

Milyen témákat fogunk átbeszélni?

Első foglalkozás: 

– a várandósság lelki folyamatai

– hangolódás a szülésre

Második foglalkozás: 

– mi számít a szülés megindulásának, mikor kell elindulni a kórházba, jósló fájások

-mit tartalmazzon a kórházi csomag

– jósló fájások után: milyen rendszerességre és intenzitásra számítsunk

Harmadik foglalkozás: 

– a szülés szakaszai

– fájdalomcsillapítási lehetőségek

– légző gyakorlatok fontossága

– hogyan is kell elképzelni a kitolási szakot

Negyedik foglalkozás:

– a szoptatás: minden amit a szoptatásról és az alternatív lehetőségekről tudni érdemes

Ötödik foglalkozás: 

– az újszülött ellátása, a napi rutin kialakítása

– mire lehet számítani a gyermekágyas időszakban

 

Alkalmak, tanfolyam díja


Kezdés: 2023. január 13.

Második alkalom: január 20.

Harmadik alkalom: január 27.

Negyedik alkalom: február 3.

Ötödik alkalom: február 10.

A tanfolyam díja: 29.990 Ft

Tartalmazza mind az öt alkalmat, a tanfolyami anyagokat digitális és nyomtatott formában, frissítőket és nassolnivalókat illetve amennyiben nem tudsz eljönni bármelyik alkalomra, az online részvétel lehetőségét. A tanfolyam ajándékba is vásárolható! Ha meglepnéd szeretted írj a szulesfelkeszito@femcare.hu címre.

Minden résztvevőnek ajándék Feller Adrienne illóolajokkal kedveskedünk, amelyeket be is mutatunk a tanfolyam során! Ezek olyan kipróbált illatesszenciák amelyek sok sok kismamának segítettek már a vajúdás és a gyermekágyas időszak során.

Mikortól érdemes jelentkezni?

14. terhességi héttől egészen a 30. hétig

Ha esetleg nem tudnál személyesen részt venni bármelyik alkalmon, akkor online is be tudsz csatlakozni. Kérünk ezt jelezd legkésőbb az alkalom kezdete előtt 2 órával, hogy el tudjuk küldeni a csatlakozási információkat.

Várunk szeretettel akár klinikánkra jársz várandósgondozásra, akár nem!

A tanfolyami díj befizetése online bankkártyával vagy e-mailes jelentkezés után átutalással illetve személyesen a rendelőkben készpénzben lehetséges.  A tanfolyam egészségpénztári számlára elszámolható! Az érvényes jelentkezés feltétele a teljes jelentkezési díj befizetése. Mivel a tanfolyam minden foglalkozására online is be lehet csatlakozni, ezért a befizetett díjat visszatéríteni nem áll módunkban. A jelentkezés nem névre szól, átruházható, a tanfolyam ajándékba is vásárolható. Ha ajándékba szeretnéd adni a tanfolyamot kérjük jelezd emailben és ajándékkártyát küldünk amelyet elküldhetsz a szerencsés megajándékozottnak vagy akár ki is nyomtathatod.