Nőgyógyászati magánrendelés

Téli egészségcsomagok

A Femcare csapata mindent megtesz érted! Szível, lélekkel, szakértelemmel.

Az alábbi tüneteket észleled?

Gyakori felfázás? Alhasi fájdalom? Kellemetlen érzés a húgyutak területén? Fájdalmas szexuális együttlét?

Gyakran visszatérő felfázásos tünetek hatékony kezelése érdekében a Femcare Miniklinika kismedencei vizsgálati csomagot kínálja. Ez a csomag nemcsak a tünetekre összpontosít, hanem a húgyutak és a kismedencei szervek részletes vizsgálatával a kiváltó okot fedhetjük fel, és szüntethetjük meg a kínzó tüneteket. A csomag tartalma magában foglalja a nőgyógyászati konzultációt, ultrahang vizsgálatokat, vizeletvizsgálatot, mikrobiológiai tenyésztést és laborvizsgálatokat. Hogy Ha időben felismerjük és kezeljük a felfázást, ritkán vezetnek szövődményekhez. Azonban kezeletlen formában és főként gyakori előfordulásuk komoly. egészségügyi problémákat okozhat

Az orvos válaszol

Dr. Kassai Enikő

Szülész – nőgyógyász szakorvos

A felfázás nem más, mint a húgyúti vagy kismedencei gyulladás, ami kellemetlen alhasi fájdalommal jár. A felfázás valójában egy gyulladásos folyamat a szervezetben, mely jellemzően a húgyutakat, illetve szinte mindig a húgyhólyagot érinti, mértékétől függően beszélhetünk alsó, vagy felső húgyuti fertőzésről is, ahol az alsó kisebb kiterjedésű területet fed le. A felfázás hátterében általában baktériumok vagy máskórokozók állnak, melyek bekerülnek a húgyutakba, és gyulladást okoznak. A többszöri vagy állandó gyulladás annyira felsértheti a húgyutak és a húgyhólyag felszínét, hogy hegek keletkeznek rajta ami állandó irritációt, kellemetlen érzést vagy fájdalmat okoz. Erre a problémára is létezik már  terápiás lehetőség, amit egyre több páciensünk választ.

Azonnal segítünk neked!

Kismedencei vizsgálati csomag

 • nőgyógyászati konzultáció ahol részletesen átbeszéljük a problémát és szakorvosunk személyre szabott terápiát javasol
 • nőgyógyászati vizsgálat és ultrahang vizsgálat
 • akut és krónikus gyulladások vizsgálata: 7 komponensből álló infektológiai laborvizsgálat
 • vizsgálatok eredményének kiértékelése digitális formában, szükség esetén gyógyszerfelírás e-receptként
Most kedvezményesen a csomag ára:

60.000 Ft

Budapesten és Kecskeméten
Azonnali időpontot kérek!
Amennyiben a vizsgálat alapján javasolt a hüvely illetve a húgyutak felszínének kezelése, az első három intimlézer kezelést 10% kedvezménnyel veheti igénybe hűségkártyával!

Ahol hallhattál már rólunk:

Mikor kell gyanakodnom?

 • Gyakori Felfázás:
  • Ha rendszeresen tapasztal felfázással kapcsolatos tüneteket, mint például a gyakori vizelési inger, égő érzés a vizeletürítés során vagy más húgyúti problémák.
 • Alhasi Fájdalom:
  • Amennyiben az alsó hasi területen rendszeresen érzett fájdalom vagy kellemetlenség nem múlik el, érdemes kivizsgálást kérni.
 • Kellemetlen Érzés a Húgyutak Területén:
  • Ha észleli, hogy a húgyutak területén kellemetlen vagy fájdalmas érzést tapasztal, amely nem szűnik meg, szakorvosi segítséget érdemes kérnie.
 • Fájdalmas Szexuális Együttlét:
  • Amennyiben a szexuális együttlét során fájdalmas érzéseket tapasztal, az szintén figyelmeztető jel lehet, és orvosi vizsgálat ajánlott.

Ezek a tünetek lehetnek a húgyúti problémák, például felfázás jelei, és fontos, hogy a beteg ne hagyja figyelmen kívül ezeket a jeleket. Az időben történő diagnózis és kezelés kulcsfontosságú a gyors gyógyulás és az esetleges szövődmények elkerülése érdekében. A szakorvos segítségével részletes vizsgálat és megfelelő kezelési terv alapján hatékonyan kezelhetőek ezek a problémák.

Ne halogasd!

Nem a tüneteket kezeljük, hanem a kiváltó okot szüntetjük meg

Kismedencei vizsgálati csomagunkkal átfogó képet adunk a női alhasi szervek állapotáról. Részletesen átbeszéljük a problémát, a vizsgálatok alapján pedig szakorvosunk megfelelő terápiát javasol.

Fontos

A nők felfázása általában gyorsan és jól gyógyítható. Azonban ha elhanyagolják, nagyobb problémákat okozó krónikus megbetegedésbe mehet át, illetve a veseműködést veszélyeztető vesegyulladást, veseelégtelenséget vagy méhgyulladást okozhat!

Csíp, szúr a vizelet? Felfázás, vagy valami más?

Amikor felfázásszerű érzést tapasztalsz, az rendszerint valamilyen húgyúti gyulladás következménye, amely elsősorban valamilyen bakteriális fertőzés eredménye és orvosi nyelven hólyaghurutnak nevezik. Önmagában a felfázás még nem jelent betegséget, szükséges hozzá, hogy a húgyútba került kórokozók megtelepedjenek, elszaporodjanak és gyulladást okozzanak. Általában ez okozza a vizeléskor vagy akár állandóan jelen lévő kellemetlenség, húzódás vagy kifejezett fájdalomérzetet.

A felfázás okai

A kórokozók könnyűszerrel kerülhetnek be a szervezetbe közös fürdő, jakuzzi használata során, vagy gyengébb immunrendszer esetén elszaporodhatnak. Emellett a szexuális úton terjedő betegségek is produkálhatnak felfázásos tüneteket. Ezek lehetnek például a Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Trichomonas és a Neisseria. Idősebb korban szintén nő a felfázás gyakorisága, jellemzően a menopauzát követően. Ennek oka, hogy a női hormonok hiánya miatt a szövetek elvesztik rugalmasságukat, így azok jobban átjárhatóbbá válnak a baktériumok számára. A kórokozók a vér útján, a belekből, valamilyen gócból is eljuthatnak a húgyúti szervekig, és ott megtelepedhetnek. Ha a baktériumok már jelen vannak a húgyutakban, bármilyen olyan tevékenység, amely alhasi végbőséget okoz, könnyűszerrel kiválthatja, vagy felerősítheti a panaszokat: forró fürdő, szexuális együttlét, nagyon csípős vagy savas ételek fogyasztása (a vizeletben kiválasztódva fellobbanthatják a hólyaggyulladást).

Régóta fennálló problémád van? Sok mindent kipróbáltál már de a tünetek visszatértek? Több évtizedes tapasztalatunkkal, átfogó módszerekkel segítünk elérni a tünetmentes állapotot állandó gyógyszerszedés nélkül.

Egy egész csapat segít neked!

A Femcare szakértői csapata tapasztalt orvosokból és szakemberekből áll, akik személyre szabott megoldásokat kínálnak.

Dr. Kassai Enikő

Szülész – nőgyógyász, lézerspecialista

Dr. Fábián Adél

Szülész – nőgyógyász

Dr. Denk Fanni

Szülész – nőgyógyász

Dr. Flórián Nikolett

Szülész – nőgyógyász

Dr. Fürich Antónia

Szülész – nőgyógyász

ÉLETKÉPEK

Szántó Edit véleménye klinikánkról

Hallgasd meg egy páciensünk véleményét!

A Femcare csapata mindent megtesz érted! Szível, lélekkel, szakértelemmel.