StopHPV terápia

HPV pozitív hölgy páciensek gondozása

Ha pozitív HPV vagy citológiai vizsgálati eredményt kapott, ne keresgéljen tovább az interneten elérhető információk között. Szakorvosaink a konzultáció alkalmával részletesen és érthetően elmagyarázzák mit jelent vizsgálati eredménye és amennyiben szükséges, terápiás tervet készítenek.

Együtt csináljuk végig! Klinikánkon figyelemmel kísérjük minden páciensünk eredményeit és állapotváltozását, hogy szükség esetén gyors és szakszerű segítséget nyújthassunk a daganatos megbetegedés illetve a műtéti beavatkozás elkerülése érdekében. Ennek köszönhetően pácienseinknél 99%-ban elkerülhető volt a műtéti beavatkozás, ha betartották a szakorvosi javaslatokat.

Klinikánkon készült laborvizsgálati eredményeihez részletes írásos értékelést küldünk amelyet Ön is érteni fog, így kizárólag az eredmények értelmezése miatt nem szükséges ismét megjelennie a rendelésen.

Ha egy éven belül nem járt szűrésen, a 4 ponton asszisztált méhnyakrákszűrés csomagot javasoljuk. Az eredmények megérkezéséről és értékeléséről e-mail üzenetben tájékoztatjuk. A kiértékelés érthetően elmagyarázva tartalmazza a vizsgálatok eredményét, az eredményből levont következtetéseket és a további teendőkre vonatkozó személyre szabott javaslatot.

Az alábbi videóban klinikánk intézményvezető szakorvosa, dr. Kassai Enikő HPV specialista magyarázza el milyen előnyökkel jár a pontos és rendszeres szűrés.

Milyen elemekből áll a terápiás folyamat?

A HPV fertőzést okozó vírusra jelenleg nem létezik gyógyszer. A vírust a szervezet képes elpusztítani az immunrendszer révén. Az immunrendszert támogató kiegészítő terápiás lehetőségekből több is rendelkezésünkre áll. Az első egy olyan speciális lézerterápiás módszer amely egyedül klinikánkon elérhető. A kezelést HPV specialista orvosunk kutatása alapján fejlesztettük olyanná, hogy megszüntesse a hámelváltozást a vírussal fertőzött hámszövet kezelése révén. A második lehetőség a HPV elleni védőoltás amely a jövőbeli fertőzésektől véd és a legújabb kutatások alapján a  szervezetben jelen lévő vírustörzsek elpusztításában is szerepet játszhat. Végül az immunerősítés lehet segítségünkre, az életmódbeli változtatások mellett különböző készítményekkel segíthető az immunvédekezés növelése.

25 éves kor alatt sok esetben spontán, külső segítség nélkül eltűnik a vírus a szervezetből hiszen az immunrendszer ebben az életkorban legtöbbször megfelelően működik. Ha 6-12 hónapon belül ismét pozitív a HPV vizsgálati eredmény akkor minden életkorban érdemes orvosi segítséget, terápiát igénybe venni. Tartós immunhiányos állapot vagy immunbetegség esetén fokozott figyelmet igényel a HPV vírus, ezért pozitív vizsgálati eredmény esetén legtöbbször javasolható az azonnali lézerterápia.

Férfiak számára a HPV elleni védőoltás illetve a hölgy partner szűrővizsgálata jelenti a megelőzési lehetőségeket. Kifejezett terápia a tudomány jelenlegi állása szerint nem áll rendelkezésre. A HPV által okozott megbetegedések megelőzéséért immunerősítéssel, a partner szoros vizsgálatával és az oltással tehetünk. Ezért állítottuk össze Páros HPV terápia csomagunkat, amely minden szükséges vizsgálatot és kezelést tartalmaz.

1) A hámelváltozással érintett szövetrész lézeres kezelése

A legújabb terápiás lehetőség hölgyek részére a méhnyak orvosi ER:YAG lézerrel történő speciális kezelése. Egy klinikai tanulmány megállapításai alapján két éve kezdődött meg a HPV vírusra célzottan ható méhnyak kezelés egy speciális, nőgyógyászati célokra kifejlesztett lézerkészülékkel amely Magyarországon egyedülálló és a legmodernebb robottechnológiával működik. A Fotona nevű világhírű gyártó legújabb, TimeWalker készüléke az eddigi leghatékonyabb kezelést teszi lehetővé.

Azok közül, akik végigcsinálták a három kezelésből álló terápiát tízből kilenc esetben negatív HPV vizsgálati eredményt kaptunk fél évvel a harmadik kezelést követően. Több esetben már a második kezelés után negatív vizsgálati eredmény készült. A kezelés fájdalommentes, altatás és kórházi tartózkodás nélkül végezhető ezért jelenlegi tapasztalataink alapján széles körben alkalmazható a méhnyakrák kialakulásának és terjedésének megelőzésére.

dr. Kassai Enikő HPV specialista szakorvossal készült videó részletes információkat tartalmaz a klinikánkon végzett lézerterápiáról

Miért hatásos a lézeres kezelés?

A lézersugarak három különböző módon fejtik ki hatásukat. Egyrészt a magas hő hatására a vírussal fertőzött szövetrész elpárologtatása történik, benne a fertőzött sejtekkel. Másrészt ha a vírussejt nem pusztul el, a sejtmag szétesik ezáltal a szervezet számára érzékelhetővé válik a jelenléte. A jelenlévő antitesteket a szervezet érzékeli és az immunrendszer azonnal felveszi a harcot a vírussal. A harmadik hatás a mélyszöveti regeneráció. A lézersugarak hatására beindul a szervezet intenzív öngyógyító képessége amely nagy hatásfokkal működik a daganatos sejtek és a vírussejtek elpuszításáért. Kevesebb daganat és vírussejttel és erőteljes immunválasszal a káros sejtek szaporodása lassabb és kevésbé hatékony, a immunrendszer védekezése pedig erőteljesebb így jóval nagyobb eséllyel tűnik el a vírus az érintett területről.

500
Elvégzett HPV méhnyak lézerterápiás kezelések száma

2) Védőoltás

A védőoltásnak három hatását ismerjük. Egyrészt erősíti a többi kezelésfajta hatását, másrészt az oltás után megkapott (új) vírustörzsek által okozott további megbetegedések ellen véd illetve segítheti az immunrendszert a vírusszám csökkentésében azáltal, hogy a szexuális együttlétek során történő esetleges újrafertőződést lassíthatja.

Magas kockázatú (HR – High Risk) HPV törzs(ek) jelenléte esetén felnőtteknél a HPV elleni védőoltás (ha korábban 9 komponensű oltóanyaggal vakcináció nem történt) javasolt a HPV fertőzött személy minden szexuális partnerének. Az oltási sor három oltásból áll. Jelenleg a Gardasil 9 nevű oltóanyag tartalmazza a legtöbb vírustörzset. Az oltóanyag a vírustörzs által termelt fehérjét tartalmazza vírusszerű részecskék formájában, rekombináns DNS technológiával előállítva. Az oltás hatására a szervezet találkozik a vírus fehérjéjével ami ellenanyag termelést vált ki. Az ellenanyag a pontos megküzdési módot mutatja meg a szervezet számára a vírussejt elpusztításához. Mint minden oltás esetében, a HPV elleni védoltás hatása sem 100%-os. Ennek ellenére javasolt az oltás beadása, stabil párkapcsolatban a pár minden tagjának az elérhető teljes védelemhez és a visszafertőződés megakadályozásához.

Első oltás megrendeléseTeljes oltási sor megrendelése

Az oltás ára tartalmazza az oltóanyagot és az oltás beadását is. Több oltóanyag vásárlása esetén kérjük mindig hozza magával az oltóanyagot az oltás beadására. Javasoljuk, hogy az első oltás alkalmával vásárolja meg az oltási sor további két oltóanyagát mert időről-időre készlethiány jelentkezik.

3) Immunerősítés

A vírussal szembeni fellépést és védekezést a szervezet az immunrendszeren keresztül végzi. A különböző terápiás lehetőségek az immunrendszer munkáját segítik. Az immunrendszer állapotának javításával tovább növelhető a terápia sikeressége és a HPV vírus “legyőzése”. Általánosan elmondható, hogy a hosszú ideje fennálló vagy nem megfelelően kezelt stressz, a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása, a kevés mennyiségű alvás és a mozgásszegény életmód az immunrendszer terhelését jelenti. Életmódváltással, akár kis változtatásokkal is sokat tehetünk immunrendszerünk munkájának megkönnyítéséért. Különböző készítmények is rendelkezésre állnak az immunvédekezés segítésére ám ezeknek a készítményeknek hatása kutatásokkal nem alátámasztott. Tanácsadás keretében minden orvosunk és mikrobiom tanácsadónk személyre szabott információkkal tud szolgálni a megfelelő készítményekkel és adagolásukkal kapcsolatban.

Az új StopHPV terápia csomagokban a terápia összes eleme megtalálható, ajándék vizsgálatokkal

StopHPV terápia csomagok

Érdekli a kezelés részletes hatésmechanizmusa? Tekintse meg dr. Kassai Enikő HPV specialista által a lézerkezelés tudományos hátteréről tartott előadását a Magyar STI társaság 2021-es naggyűlésén