Infúziós koktélok

Jó közérzet, energikus mindennapok infúziós koktélokkal

Mi az infúzió és mire való?

Infúzióval gyorsan és hatékonyan lehet a szervezetbe jutatni testünk megfelelő működéséhez szükséges anyagokat. Az infúziós oldat egy, a vénába szúrt tűhöz kapcsolt csövön keresztül azonnal az érhálózatba kerül és gyorsan eljut a megfelelő helyre. Ezt hívjuk intravénás injekciós infúziónak. A hagyományos orvoslásban olyan esetekben használják amikor sürgős segítségre van szükség, nincs idő megvárni amíg a szájon át bevett gyógyszer az emésztésen keresztül felszívódik.

 

Manapság az egészségtudatosság terjedésével egyre gyakrabban használják megelőzési céllal vagy olyan panaszok esetén is amikor azonnali beavatkozásra nincs szükség de a tabletták vagy kapszulák nem hoznak javulást vagy a páciens gyorsan szeretné enyhíteni a hiánybetegség okozta tüneteket (pl: fáradékonyság, levertség, erőtlenség, étványtalanság stb). Az infúziós kezelés kis kellemetlenséggel, fájdalom nélkül és viszonylag rövid idő alatt megkapható. Mellékhatások nélkül alkalmazható, így bárki kaphat infúziós kezelést (orvosi jóváhagyással).

Milyen ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat lehet pótolni infúzióval?

Általánosságban elmondható, hogy szinte minden olyan ásványi anyagot, nyomelemet, vitamint amelyet szájon át szedve tabletta, kapszula vagy por formájában szed infúzió formájában is be lehet juttatni a szervezetbe. A különbség a felszívódás hatékonysága és gyorsasága.

Azonnal elérhető vas és folsav infúziós koktél

A felszívódási problémák és a szájon át szedett vaskészítmények mellékhatásainak (hasmenés, székrekedés, puffadás) kiküszöbölésére azonnali hatású vas és folsavpótlást biztosít a vas és folsav tartalmú infúziós kezelés. Egy infúziós adag három hónapnyi tabletta szedésnek megfelelő hatóanyagot juttat a szervezetbe. Ezt a kezelést rövid előjegyzési idővel tudjuk biztosítani.

Egyedi infúziós kezeléshez kérjük egyeztessen időpontot telefonon vagy emailben. A kezelések 19. kerületi és kecskeméti helyszínünkön elérhetőek!

Milyen infúzióra van szükségem?

Vérvizsgálati eredményéből egyértelműen megállapítható, hogy Önnek szüksége van-e infúziós kezelésre és ha igen, pontosan milyen összetételű infúziós oldattal érhető el gyors javulás. A kezelés megkezdéséhez előzetes vérvétel szükséges. Ha Önnek készült vérvizsgálata 40 napon belül, kérjük hozza magával. Ha nem tudja milyen vizsgálatokra van szüksége panaszai okának megállapításához vagy általános kivizsgálást szeretne, keressen fel minket. Segítünk kiválasztani a megfelelő vizsgálatokat és elvégezzük a vizsgálathoz szükséges mintavételt.

További információ a vérvételről és időpontfoglalás

Mennyi ideg tart a kezelés?

Az infúziós kezelés hossza a szükséges hatóanyag mennyiségétől függ. Az első kezelés előtt vérvizsgálat szükséges (ha készült 40 napon belül vérvétele, kérjük hozza magával!) amelyből megállapítható hogy pontosan milyen kezelésre van szüksége. Orvosa fogja meghatározni, hogy Önnek mennyi és milyen összetételű infúzióra van szüksége. Egy infúziós adag beadása 30 percig tart. Extrém alacsony értékek esetén szükséges lehet két adag (így a kezelés 60 percig tart).

Mikor kell ismételni a kezelést?

Orvosával fogja megbeszélni, hogy mikor gyakran szükséges ismételni az infúziós kezelést. Ha komolyabb eltérés nem látható a vizsgálati eredményekben és elsősorban megelőzés miatt szükséges a kezelés, abban az esetben három havonta érdemes kérni az infúziós koktélt. Komoly hiányállapot esetén akár hetente-két hetente is szükséges lehet a kezelést ismételni. Az állapotának nyomon követéséhez vérvizsgálatok szükségesek, amelyekből pontosan megállapítható a javulás mértéke.

Mennyibe kerül?

Egy infúziós adag ára 14990 Ft. Két adag ára azonos kezelési alkalommal 24.990 Ft.

Az infúziós kezelés ára nem tartalmazza a vérvizsgálatok és a vérvétel díját. Foglaljon időpontot és beszélje meg a szakorvossal, hogy az eredményei alapján Önnek hány adagra és milyen gyakran van szüksége. Az infúziós kezelést kérésére azonnal el tudjuk végezni.