A modern nőgyógyászat

Endometriózis vizsgálati csomag

gyanú esetén is

Az endometriózis korunk egyik legrejtélyesebb nőgyógyászati problémája, ám mi itt vagyunk, hogy segítsünk átláthatóvá tenni és kezelni ezt a betegséget

Hogyan segíthetünk?

Komplex Endometriózis szűrőcsomag

időpont akár másnapra

A korai felismeréssel, pontos diagnózis felállításával és mielőbbi kezeléssel megelőzhetjük a további szövetburjánzást és az ezzel járó kellemetlen tüneteket.

Az endometriózis tüneteinek enyhítésében a megfelelő diagnózis felállítása mellett nagy szerepet játszik az életmódváltás, a diéta és a testmozgás. Klinikánkon orvosaink mellett dietetikus és hormontanácsadó segítségével minden fontos szakterület szemszögéből, holisztikusan tudjuk kezelni a kialakult állapotot és a hozzá társuló tüneteket.

Endometriózisra gyanakszom, mi a kivizsgálás menete?

Ultrahang vizsgálat
Az ultrahang a legújabb technológiával segítünk diagnosztizálni és megfigyelni az endometriózis terjedését, hogy pontosabb képet kapjunk a betegségről
Laborvizsgálatok
segítenek azonosítani az esetleges hormonális egyensúlyhiányokat és ez alapján személyre szabott terápiát javasolni
Hormontanácsadás
Szakértőnk, Puskás Noémi, a hormonok specialistája személyre szabott tanácsokkal látja el a pácienseket az endometriózis kezelésével kapcsolatban

Itt az alkalom, hogy kivizsgáltasd magad.

Az orvos válaszol

Puskás Noémi

Hagyományos kínai orvos, Hormonegyensúly-terapeuta

Ez a komplex vizsgálati csomagunk tartalmaz egy ultrahang vizsgálatot, egy laborvizsgálatot és egy részletes, állapotfelmérő konzultációt a pontos diagnózisért és a Rád szabott megoldási javaslatokért!
A hagyományos kínai orvoslás a nyugati orvoslás eszköztárával kiegészítve rendkívül széles. A funkcionális tanácsadás mindig egyénre, betegségre szabottan történik. Első alkalommal a tünetek átbeszélése és a vizsgálati eredmények értékelése történik, majd ezt követően segítek összefüggéseiben megérteni a szervezetben zajló folyamatokat és terápiás megoldást javaslok. A továbbiakban konzultációk keretében követem végig a gyógyulási folyamatot.
Szeretnél többet tudni a hormontanácsadásról? Kattints ide

Azonnal segítünk neked!

A komplex endometriózis csomag tartalma

 • Nőgyógyászati ultrahang vizsgálat Bérczi Ildikónál
  Az ultrahang a legújabb technológiával segítünk diagnosztizálni és megfigyelni az endometriózis terjedését, hogy pontosabb képet kapjunk a betegségről.
  Csomag nélküli ára: 31.990 Ft
 • 1 db hormonlabor vizsgálati csomag
  A hormonlabor segít azonosítani az esetleges hormonális egyensúlyhiányokat és ez alapján személyre szabott terápiát tudunk javasolni.
  Csomag nélküli ára: 34.990 Ft
 • 1 alkalom átfogó hormontanácsadás
  Hormontanácsadás szakértőnk, Puskás Noémi, a hormonok specialistája, személyre szabott tanácsokkal látja el a pácienseket az endometriózis kezelésével kapcsolatban (60-90 perc)
  Csomag nélküli ára: 29.990 Ft
Endometriózis átfogó kedvezményes csomag ára:

96.970 Ft helyett

75.900 Ft

Budapesten a Femcare Operában
Időpontot foglalok!

Ahol hallhattál már rólunk:

Mikor gyanakodj endometriózisra?

 • Ha menstruáció alatt illetve attól függetlenül jelentkező erős, kismedencei fájdalmat érzel ami nem csak átmeneti, hanem hosszabb ideig, több ciklus során jelentkezik
 • Meddőség esetén, vagyis aktív próbálkozás ellenére nem történik meg a teherbeesés
 • Ha vizelet- és/vagy székletürítés alatt fájdalmat érzel
 • Fájdalmas szexuális együttlét esetén
  Mi az oka ennek a fájdalomnak? A méhet felfüggesztő, normálisan elasztikus (rugalmas) szalagok (sacrouterin szalagok) endometriózis gócok által károsítottak, hegessé, megvastagodottá, merevvé váltak. A kismedencei szervek mechanikus elmozdítása, mint az szexuális együttlét során elkerülhetetlen, ilyenkor azonnal kiváltja a fájdalmat.
 • Belső vagy külső comb területén érzett fájdalom esetén
 • Gyakori vizelési inger, felfázás, húgyhólyag gyulladás esetén
 • Puffadás, bélgörcsök, véres széklet esetén

Amikor az endometriumhoz – azaz a méhnyálkahártyához – hasonló szövet terjed el a méhüregen kívül, gyakran a kismedencében, a hasüregben de akár a petefészkek területén is akkor az emésztőrendszerhez, vizeletkiválasztáshoz kapcsolható szervek is érintetté válnak. Érintett lehet a húgyhólyag és a bélrendszer is, változatos és kellemetlen tüneteket okozva. 

Mennyi időt vesz igénybe a vizsgálat és a mintavétel?

Az ultrahang vizsgálat és a mintavétel maximum 15 percet vesz igénybe. Jól felszerelt rendelőnkben a 6. kerületben az Opera mellett kényelmes és biztonságos körülmények között fogadunk.

Ne halogasd!

Nem a tüneteket kezeljük, hanem a kiváltó okot szüntetjük meg

Ne hagyd, hogy az endometriózis okozta fájdalom befolyásolja az életedet! Válassz minket, tedd meg az első lépést az egészség felé.

Fontos tudnivalók

Korai felismeréssel, pontos diagnózis felállításával és mielőbbi kezeléssel megelőzhetjük a további szövetburjánzást és az ezzel járó kellemetlen tüneteket.

Mi az endometriózis?

Az endometriózis korunk egyik alattomos nőgyógyászati betegsége. Az endometriózis, az endometriumból – a méh legbelső nyálkahártya rétegéből – származó szövet megjelenése valahol a méhen kívül, mint például a petefészkeken, a petevezetők felületén vagy a méh külső, hátsó falán, a medenceűrben, a méh és végbél közötti térben vagy akár a h. Endometriózisos pácienseknél a méh üregét belülről borító szövettípus, az endometrium a méhen kívülre kerülve, leggyakrabban a hashártyán, a petevezetőkben, a petefészkekben vagy a kismedencei szervekben ágyazódhat be.

Mit okoz kezelés nélkül?

Ez szövet a méhen kívül is a hormonális hatásoknak megfelelően havonta megvastagszik, majd menstruációkor bevérzik. Mivel azonban ez a vér nem tud a szervezetből távozni, lerakódhat és a környező szöveteket ingerli. Véres tartalmú hólyagokat, úgynevezett cisztákat képezhet és a kismedencei szervek közötti összenövések kialakulásához is vezethet, melynek következtében hegesedések alakulnak ki. Az endometriális szövet a méh, a húgyhólyag és a belek területére is kiterjedhet. Ez a folyamat kezdetben tünetmentes is lehet, de idővel különösen a menstruáció ideje alatt jelentkező fájdalommal jár, amely később szinte folyamatossá is fokozódhat. A fájdalom erőssége ill. a betegség súlyossága nem feltétlenül mutat összefüggést. A hegek és összenövések a petevezetékek lezáródásához, a peteérés ill. a megtermékenyült petesejt beágyazódásának zavarához, azaz meddőséghez vezethetnek.

Milyen lehetőségek vannak a diagnózis felállítására?

 • speciális nőgyógyászati ultrahang vizsgálat
 • laparoscopia – ennek a vizsgálatnak során teljes képet kaphatunk a hasüreg állapotáról, illetve lehetőség nyílik a szövetből történő mintavételre is
 • kismedencei MR vizsgálat

Régóta fennálló problémád van? Sok mindent kipróbáltál már de az eredmények nem javultak? Több évtizedes tapasztalatunkkal, átfogó módszerekkel segítünk elérni a megnyugtató negatív vizsgálati eredményt, tünetmentes állapotot.

Egy egész csapat segít neked!

A Femcare szakértői csapata tapasztalt orvosokból és szakemberekből áll, akik személyre szabott megoldásokat kínálnak.

Dr. Kassai Enikő

Szülész – nőgyógyász, lézerspecialista

Dr. Fábián Adél

Szülész – nőgyógyász

Dr. Denk Fanni

Szülész – nőgyógyász

Dr. Flórián Nikolett

Szülész – nőgyógyász

Dr. Fürich Antónia

Szülész – nőgyógyász

ÉLETKÉPEK

Szántó Edit véleménye klinikánkról

Hallgasd meg egy páciensünk véleményét!

A Femcare csapata mindent megtesz érted! Szível, lélekkel, szakértelemmel.